Samenwerking

 

Op 21 en 22 juni 2018 organiseerde de Nederlandse Vereniging voor Criminologie (NVC) haar jaarlijkse congres, in de wandelgangen de NVC-dagen genoemd. Als uitgever van onder andere het aan de NVC gelieerde Tijdschrift voor Criminologie is Boom Criminologie steeds met een boekenstand bij dit congres aanwezig. Voor ons was het dit jaar extra speciaal, omdat we voor het eerst de congresbundel hadden verzorgd. Dit congres vormt een passende aanleiding om enkele gedachten te wijden aan de samenwerking tussen beroepsvereniging en wetenschappelijke uitgeverij.

De samenwerking van Boom uitgevers Den Haag met diverse beroepsverenigingen op juridisch, criminologisch en bestuurskundig gebied past niet alleen goed bij de wijze waarop we als uitgeverij opereren, maar zorgt er ook voor dat we goed op de hoogte blijven van wat hen bezighoudt. Veel van de uitdagingen waarvoor zij zich geplaatst zien door ontwikkelingen als digitalisering, veranderend gebruik van vakliteratuur en de afnemende tendens bij professionals om zich te verbinden aan een beroepsvereniging vormen immers ook de vraagstukken waarop wij als wetenschappelijke uitgeverij een antwoord moeten zien te vinden om relevant te blijven.

We hebben de afgelopen jaren met verschillende beroepsverenigingen meebewogen en meegedacht bij deze ontwikkelingen. Zo hebben enkele verenigingen ervoor gekozen om het tijdschrift van het lidmaatschap los te koppelen. Het tijdschrift wordt voortaan alleen nog met korting aan de leden aangeboden. Hierdoor konden de kosten voor het lidmaatschap worden verlaagd. Daarnaast wordt het tijdschrift nu vaak niet meer alleen op papier aan de leden aangeboden, maar ook in digitale vorm als onderdeel van het lidmaatschap.

Door onze nauwe samenwerking met beroepsverenigingen blijven we als uitgeverij daarnaast goed op de hoogte van de meer inhoudelijke ontwikkelingen binnen de vakgebieden. Kennis die zeer welkom is bij onze dagelijkse werkzaamheden binnen de uitgeverij.

Zeker niet in de laatste plaats is het erg leuk om tijdens bijeenkomsten van verenigingen zoals de NVC steeds zoveel bekenden tegen te komen en in gesprek met hen meer te begrijpen over de interessante tijden waarin we leven.

Congresfoto’s door Fiore Geelhoed.

Geef een reactie

Your email address will not be published.